Novo na Sajberuvce blogu: „Osvajanje tišine“, lično iskustvo roditelja u formi knjige!

Osvajanje tišineSvaki roditelj koji se suoči sa činjenicom da mu dete ima oštećen sluh, bori se sa pomešanim emocijama. Mnoge od tih emocija nose sa sobom veliku i snažnu energiju. Svako od nas traži način da se sa tom energijom izađe na kraj – nekad sa manje, nekad sa više uspeha. Jasmina je odlučila da svoju pretoči u knjigu „Osvajanje tišine” koju vam sada predstavljamo i na blogu Sajberuvce-ta.

„Osvajanje tišine” me je odmah osvojilo balansiranim pristupom gledanja činjenica kroz lično iskustvo. To je posebno dragoceno jer čitalac istovremeno ima mogućnost uvida u subjektivne osećaje osobe pisane iz „prve ruke”, ali i mogućnost da sazna mnoštvo značajnih objektivnih informacija o problematici oštećenja sluha i dostupnim tretmanima. Ovaj balans je i značajna tačka preklapanja sadržaja knjige i svrhe samog Sajberuvceta – da pruži objektivne informacije, ali i da podrži rast i razvoj uz razmenu ličnih iskustava.

Mnogi od nas su već imali prilike da pročitaju „Osvajanje tišine”, ali novi roditelji i nova iskustva stalno dolaze i ovaj sadržaj nastavlja da bude dragocen – kako onima koji se sa njim prvi put susreću tako i nama koji smo već prešli deo puta, ali nam znači da se podsetimo najbitnijeg.

„Osvajanje tišine” već od danas možete da čitate na sajtu Sajberuvceta – biće objavljivano u delovima, da bi pomoglo lakšem sagledavanju velikog broja informacija i iskustava koje sadrži. Naravno, na sajtu će i ostati ukoliko neko poželi da se priseti detalja ili nekome preporuči čitanje.

Knjiga je pisana početkom 2014. godine kada je njena glavna junakinja Luna imala tri i po godine. Danas Luna ima skoro šest godina i dalje je izuzetno pričljiva i druželjubiva i jedva čeka da pođe u školu!

P.S. Od Jasmine:

„Pišući ovu knjigu želela sam prvenstveno da se obratim onim roditeljima koji su na samom početku. Verujem da većina njih doživljava slično očajanje i strah pred činjenicom da za senzorineuralno oštećenje sluha još uvek ne postoji lek i da se stvari neće popraviti tokom razvoja, u pubertetu, uz pomoć vitamina, čajeva, ili bilo kog drugog alternativnog načina lečenja. Namerno nisam pisala o greškama koje smo pravili i o zabludama u koje smo upadali, o osećanjima straha i tuge, o periodima očajanja i malodušnosti. Ne zato da bih stvorila lažnu sliku o tome kako ih nije bilo, (verovatno ne bi bilo dovoljno ni deset ovakvih knjiga…) već zato što mislim da o tome ne mogu ništa novo da kažem ni jednom roditelju koji je ikada osetio bilo kakav strah za zdravlje i budućnost svog deteta.

Trudila sam se, naprotiv, da istaknem upravo ona iskustva i saznanja koja smo do sada stekli, a za koja verujem da mogu biti dobra i korisna drugim roditeljima, bilo kao informacija, bilo kao podsticaj i inspiracija, bilo kao moralna podrška na njihovom putu.”

Osvajanje tišine I – uvod

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Molimo Vas unesite odgovarajući broj * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Share