Blue Ear: Mali super-heroj sa slušnim aparatom

Blue Ear (Plavo Uvo), je mladi super heroj kog je osmislila kompanija „Marvel“ kao odgovor na pitanje mame jednog dečaka sa oštećenjem sluha, da li je moguće da super-heroji ne nose pomoćne aparate.

Blue Ear je dete-superheroj koji ima oštećenje sluha, ne može da čuje i nosi pomoćni aparat (slušni i/ili kohlearni implant) koji mu pomaže da bude baš super-super.

Lik superheroja Blue Ear-a je inspirisan pravim dečakom koji se zove  Entoni Smit (Anthony Smith). Kada je jednog dana četvorogodišnji dečak odbio da nosi slušne aparate, jer ih ni jedan super heroj nema, njegova mama (očigledno super-mama, jer samo super-mame mogu da rode i odgaje super-heroje:)) je u pokušaju da ga ubedi u suprotno pisala u Marvel Comics pitajući da li je to istina da nema super-heroja sa pomoćnim aparatima. Odgovor Marvela je usledio u obliku kreiranja novog super-heroja, Blu Ear-a.

Blue Ear je upoznao i Ironman-a što je ovekovečeno posterom u okviru kampanje za decu sa oštećenim sluhom. Poster sa tekstom prevedenim na srpski možete naći ovde.

Više informacija o ovoj fantastičnoj, poučnoj i nadasve originalnoj akciji pročitajte ovde.

Izvor:

http://robot6.comicbookresources.com/2013/03/iron-man-and-blue-ear-debut-poster-campaign-for-hearing-impaired-kids

http://www.quora.com/What-real-life-people-have-been-the-inspiration-for-superheroes

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Molimo Vas unesite odgovarajući broj * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Share