Upoznajte SUPERUVCE!!!

SUPERUVCEDragi svi,

Ogromno nam je zadovoljstvo i čast da sa vama podelimo vest da se jedan veliki san Sajberuvceta upravo ostvaruje!

Radili smo vredno da ideju, koja je začeta otprilike u ovo vreme prošle godine (2015.), pretvorimo u stvarnost, što smo – uz pomoć smelosti, predanosti i uz podršku sjajnih partnera* i uspeli!

Ovih dana će se, po prvi put na tržištu Srbije, naći edukativni strip  na više od 245 strana u koloru koji govori o iskustvu odrastanja devojčice oštećenog sluha, koja upravo zahvaljujući tome postaje  superheroina zvana „Superuvce“!  Ova knjiga/strip je namenjena kako deci oštećenog sluha različitih uzrasta i njihovim porodicama, tako i svoj deci i odraslima otvorenog duha koji vole dobru priču.

Jedinstvena stripska publikacija „Superuvce“ Sisi Bel (SAD), proglašena za najbolju stripsku publikaciju i za jednu od tri najbolje knjige za decu u Americi u 2015. godini, dostupna je na srpskom jeziku u izdanju Udruženja za podršku razvoju dece oštećenog sluha „Sajberuvce“ i Izdavačke kuće „Čarobna knjiga“, a uz podršku kompanije MED-EL / CI Studio Pulsar.

„Superuvce“, autobiografska priča uspešne autorke oštećenog sluha, na zanimljiv i lako razumljiv način bavi se iskustvom odrastanja devojčice Cece koja, usled preležanog meningitisa, ostaje oštećenog sluha i dobija slušne aparate. Knjiga govori o izazovima s kojima se susreće svako dete, međutim, priča se dodatno komplikuje zbog Cecine različitosti od vršnjaka. Cecino iskustvo je puno iskrene napetosti, drame, ali i divnih trenutaka kojima obiluje život svakog novopečenog školarca. Čim Ceca otkrije da ima „supermoć“ koja joj omogućava da čuje učiteljicu i kad je van učionice, situacija počinje polako da se menja. Ona postaje superheroina zvana Superuvce i stvari kreću nabolje.

Osnovna ideja je da „Superuvce“ upozna decu oštećenog sluha u Srbiji sa iskustvima nekog njima sličnog, kao i da na zanimljiv način ovu temu učini razumljivijom svoj deci, roditeljima i javnosti uopšte. Hvala svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju u ovom važnom poduhvatu.“

„Superuvce“ je knjiga ispunjena izuzetnim porukama, a pritom neočekivano zabavna i duhovita. S obzirom na poziciju koju ’Čarobna knjiga’ ima kao jedan od tri najveća stripska izdavača u Srbiji, saradnja sa udruženjem ’Sajberuvce’ na ovom projektu predstavlja pravi način da damo svoj doprinos boljem uklapanju dece sa oštećenim sluhom u društvo.“ – Borislav Pantić, osnivač i direktor Izdavačke kuće „Čarobna knjiga“

Želja ove knjige, to jest njene autorke, jeste da inspiriše one koji su „drugačiji“ ili se tako osećaju i da pomogne drugima da razumeju šta „biti drugačiji“ znači.

Autorka Sisi Bel je ovom prilikom poručila: „Izuzetno me je obradovala inicijativa udruženja ’Sajberuvce’ i ’Čarobne knjige’ da moju knjigu objave na srpskom jeziku. Nadam se da ćete uživati čitajući je sa svojom decom.“

„Oduševljeni smo mogućnošću da podržimo inicijativu od ovakvog značaja za decu oštećenog sluha i njihove porodice. MED-EL ima viziju da svakom detetu u Srbiji sa ozbiljnim oštećenjem sluha omogući pristup tehnologiji koja mu može promeniti život, a podizanje svesti i edukacija javnosti o ovoj temi može doneti samo dobro onima koji se suočavaju s gubitkom sluha“, rekao je Markus Barta, regionalni menadžer austrijske kompanije MED-EL.

„Superuvce“ će od početka oktobra moći da se kupi u knjižarama „Vulkan“ i „Delfi“ i u svim bolje snabdevenim knjižarama u Srbiji, kao i putem online narudžbenica. 

Za sve članove Sajberuvceta biće odobreni posebni uslovi pri nabavci preko udruženja. Termini naručivanja će biti dodatno komunicirani.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla office@sajberuvce.org.

*Izdavanje knjige „Superuvce“ su podržali „MED-EL“/“CI Studio Pulsar“ –  kao glavni sponzor, zatim „Audiovox“, „Sani Group“i donatorka koja je zahtevala da ostane anonimna, kao i naš partner pri izdavanju knjige „Čarobna knjiga“. Svima smo izuzetno zahvalni što su prepoznali ovaj projekat kao vredan pažnje!  

Pogledajte i…

Poruka autorke „Superuvce“-ta, Sisi Bel čitaocima iz Srbije

Sa sajta www.carobnaknjiga.rs:

SAJBERUVCE, Sisi Bel

Dobitnik Njuberijeve medalje za 2015. godinu. Dobitnik Ajznerove nagrade za najbolju strip-publikaciju za decu (od 8 do 12 godina)

Polazak u novu školu je strašan, a još je strašniji kad vam je za grudi prikačen ogroman slušni aparat! U staroj školi, svi u Cecinom odeljenju bili su gluvi. Ovde je drugačije. Ona je svesna toga da deca zure u njeno fonično uho, moćno pomagalo koje joj omogućava da čuje učiteljicu. Šteta što ono istovremeno odbija njene potencijalne prijatelje.

Potom Ceca dolazi do neverovatnog otkrića. Pomoću foničnog uha, ona može da čuje učiteljicu ne samo u učionici već svuda u školi kuda se učiteljica kreće – u hodniku… u zbornici… u toaletu! To je prava moć. Možda čak i supermoć! Ceca je na putu da postane Superuvce, ona koja čuje sve! Ali, kad si superheroj, zapravo ostaješ drugačiji i usamljen. Hoće li Ceca uspeti da usmeri svoje moći ka pronalaženju onoga što najviše želi, istinskog prijatelja?

Ovi dopadljivi i pronicljivi crtani memoari o detetu koje odrasta oštećenog sluha takođe su nezaboravna knjiga o odrastanju i svim superneprijatnim trenucima koje ono donosi.

„Čak i kad joj je slušni aparat isključen, možemo da čujemo Cecinu duboku težnju da bude prihvaćena, da stekne prijatelje i oseti sreću, težnju izraženu iskrenim rečima i elegantnim crtežom.“ –Toni Diterlici, koautor Hronika Spajdervika

„Pun topline, humora i superjunačke snage, strip Superuvce je prava poslastica.“ – Rejna Telgemajer, autorka crtanih memoara Osmeh

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Molimo Vas unesite odgovarajući broj * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Share