AKTIVNOSTI

Udruženje organizuje i učestvuje u brojnim aktivnostima uključujući događaje za Sajberuvca, posete konferencijama čije teme mogu doprineti unapređivanju razvoja dece oštećenog sluha, kao i iniciranje aktivnosti koje podižu svest opšte javnosti o izazovima sa kojima se susreću deca oštećenog sluha i istovremeno edukuju o mogućim rešenjima.

SUPERUVCE

 

 

 

Izdavanje edukativnog stripa „SUPERUVCE“ na 248 strana u koloru

 

 

 

 

 

 

novogodisnje aktivnostiNovogodisnja proslava, 15. decembar 2015.

U saradnji sa roditeljima, Sajberuvce je organizovalo prvu novogodišnju proslavu za naša mala Sajberuvca. Odlično smo se proveli i izigrali u igraonici Kindergarten (dodaj link), uživali u dogodovštinama Maše i Mede (dodaj link sasave druyine) i dobili Soko Štark (link) paketiće od Deda Mraza!
Iako naoko zvuči slično kao većina proslava, svi smo se složili da će nam baš ova, ostati u posebno lepom sećanju 🙂

 

20151126_110852VII medjunarodna konferencija „Koracam i slusam”, 30. oktobar 2015.
Sajberuvce je prisustvovalo VII međunarodnoj konferenciji „Koračam i slušam” koju je tradicionalno organizovala OŠ „Stefan Dečanski”. Tema konferencije je bila „Novine i praktičan pristup u radu sa osobama oštećenog sluha- korisnicima kohlearnog implanta”. Glavni govornici bili su odabrani profesionalci sa Instituta za majku i dete u Beogradu, sa Klinike za ORL i MFH Kliničkog centra Srbije, iz OŠ”Stefan Dečanski”, zatim predstavnici Cochleara i MED-EL-a i gosti predavači iz Hrvatske i Crne Gore. Detaljniji izveštaj sa konferencije možete pročitati OVDE.

 

Predavanje_InstitutaPredavanje Instituta za ostvarivanje ljudskih potencijala – prvi utisci, februar 2015.
Danas je održano predavanje Instituta za ostvarivanje ljudskih potencijala, iz Sjedinjenih Američkih Država www.iahp.org, u zaista odličnoj organizaciji Fondacije “Novak Đoković”.Predavanje na temu kako podstaći razvoj inteligencije kod dece kako tipičnog, tako i atipičnog razvoja je bilo izuzetno dinamično i zanimljivo, sa obiljem korisnih informacija i materijala – koji su, zahvaljujući organizatoru, za ovu priliku prevedeni na srpski jezik.CyberUvce trenutno radi na detaljnijem blog postu koji će sadržati ekstrakte predavanja.U međuvremenu, u nastavku teksta je link do intervjua sa #NDFblog koji je Daglas Doman, zamenik direktora IAHP Instituta, uoči dolaska na predavanje u Beograd, dao sa uvodnim komentarom „da se svako dete rađa sa inteligencijom koja je po potencijalu veća od one koju je čuveni Leonardo da Vinči ikada koristio.“.
#NDFblog_Daglas_Doman_pred_predavanje_u_Beogradu

Share